"Duurzaam Ondernemen is bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie." Bron: Wikipedia

Heertjes probeert haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen door concrete acties. Zo verstuurt Heertjes geen post als dat niet absoluut noodzakelijk is. Zoveel mogelijk communicatie vindt digitaal plaats. Hiermee proberen wij het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Het scheelt namelijk niet alleen papier, maar ook vrachtwagenritten waarmee post wordt vervoerd.

Een ander voorbeeld zijn de teksten op deze website, die zijn geschreven door studenten van de opleiding "Redactioneel medewerker" aan het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Deze opleiding heeft een tekort aan opdrachten waarbij daadwerkelijk het geleverde werk in de praktijk gebruikt wordt. Heertjes heeft gedurende zes maanden de studenten Yaël Pol, Puck Steenbergen, Tyisha Lieuw-on en Lucinda Maagdenberg begeleid bij het proces en voorzien van informatie en feedback.

Ten slotte geeft Michael Joosen gastcolleges "Facility Management in de praktijk" aan studenten van de Academie voor Gezondheidsstudies aan de Hanzehogeschool te Groningen.