In 2011 richtte Michael Joosen facilitair adviesbureau "Heertjes, Ontzorger in de praktijk" op. 

Over Michael

Michael studeerde Facility Management aan de Haagse Hogeschool.

Al snel na zijn afstuderen werd Michael gevraagd te helpen bij de oprichting van een organisatie die in opdracht van een goede doelen organisatie werkte. Hier deed Michael veel van zijn bedrijfskundige kennis op. Na de Tsunami in Azië in 2004 droogde de investeringen op en begin 2006 ging Michael op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Deze nieuwe uitdaging werd snel gevonden bij Sportspectrum in Alphen aan den Rijn. Hier werd Michael vanaf april 2006 verantwoordelijk voor ICT, beveiliging, centrale inkoop en de verhuuradministratie. Daarnaast werkte hij mee aan de realisatie van nieuwe accommodaties, zoals sporthal "De Limeshal" en zwembad "AquaRijn". Ook heeft Michael geparticipeerd in een uitwisseling met dierentuin Artis. Hier heeft Michael een half jaar meegewerkt aan de inhaalslag op het gebied van gebouwonderhoud en verbetering van de facilitaire organisatie.

Over de oprichting van Heertjes, Ontzorger in de praktijk

Na veel geleerd te hebben bij Sportspectrum en Artis vond Michael dat de tijd rijp was voor een nieuwe stap in zijn carrière. In 2011 trouwde Michael met zijn vriendin Marloes, die werkzaam is als tandarts bij verschillende tandheelkundige praktijken. Het viel hem op dat zij regelmatig klachten had over facilitaire zaken bij haar opdrachtgevers. Dit varieerde van trage computers, slechte schoonmaak en ongestructureerde inkoop tot telefonische onbereikbaarheid en soms het totaal ontbreken van overzicht op facilitair gebied.

De samenkomst van deze twee zaken zorgde ervoor dat werd besloten om Heertjes, Ontzorger in de praktijk op te richten. Een goede keuze, want sinds de oprichting zijn er al bij vele praktijken forse besparingen en verbeteringen gerealiseerd. Ook is Heertjes vanuit het label "voorpraktijken", dat collectieve inkoopovereenkomsten organiseert, partner van onder meer de KNMT, ANT en de Branchevereniging Tandtechniek.

Michael Joosen is directeur van Heertjes, Ontzorger in de praktijk en initiatiefnemer van voorpraktijken, altijd een goed contract.